Виробництво пальмової олії в Малайзії в 2024 році зросте, незважаючи на Ель-Ніньйо

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Виробництво пальмової олії в Малайзії, ймовірно, зросте наступного року, оскільки збільшення чисельності робочої сили та нормальне дозрівання на плантаціях плодів олійних пальм для збору врожаю компенсують вплив погодних умов Ель-Ніньйо, повідомила в четвер Малайзійська рада з пальмової олії (MPOB).

Виробництво найбільшого у світі виробника пальмової олії впало на 20% під час явища Ель-Ніньйо у 2016 році, але вплив цього року поки що не був серйозним, сказав генеральний директор регулятора Ахмад Парвіз Гулам Кадір.

Прогноз спростовує травневий прогноз MPOB про те, що у 2024 році виробництво може впасти на 1-3 мільйони тонн.

“Ми поки не бачимо дуже сильного або серйозного негативного впливу Ель-Ніньйо”, – заявив Ахмад Парвіз журналістам у кулуарах галузевої конференції в Мумбаї.

Ель-Ніньйо – це потепління тихоокеанських вод, яке зазвичай призводить до посушливіших умов в Азії, що знижує врожайність деяких сільськогосподарських культур.

«Ми очікуємо вищого виробництва у 2024 році, ніж цього року, через найкращу доступність робочої сили, і деякі з нових областей почнуть приносити врожай», – сказав він.

Плантатори пальмової олії були змушені дозволити тисячам тонн фруктів гнити третій рік поспіль у 2022 році, оскільки нестача робітників не дозволила компаніям збільшити збирання врожаю в піковий виробничий сезон.

Очікується, що виробництво сирої пальмової олії в Малайзії у 2023 році зросте до 19 мільйонів тонн з 18,45 мільйона тонн минулого року, сказав Ахмад Парвіз, повідомляє Рейтер.

Однак на кінець року запаси залишаться на рівні торішніх 2,2 млн. тонн через зростання експорту, сказав він. Прогнозується, що експорт зросте до 16,3 млн тонн у 2023 році з 15,7 млн тонн минулого року.

Пальмова олія, що використовується у всьому, від тортів до шампунів і засобів для чищення, конкурує з соєвою олією, соняшниковою олією та ріпаковою олією, які виробляються в основному в Аргентині, Бразилії, Росії, Україні та Канаді.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!