Виробництво пальмової олії в Індонезії наступного року може скоротитися

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Виробництво пальмової олії в Індонезії в 2024 році може скоротитися як мінімум на 1 млн тонн, тоді як обсяги виробництва продукту в Малайзії залишаться без змін. Таку оцінку оприлюднив галузевий аналітик Дораб Містрі.

Він також прогнозує діапазон ф’ючерсів на пальмову олію на біржі в Малайзії 3700-4500 ринггітів/т у період з листопада ц.р. до червня 2024 р.

Зазначимо, що за результатами торгів 2 листопада на біржі в Куала-Лумпурі котирування пальмової олії значно зросли – до 3784 ринггітів/т порівняно з 3688 ринггітами/т на попередніх торгах.

При цьому, за оцінками експерта, дія більшості «ведмежих» факторів у сегменті пальмової олії вже закінчилася. Відтепер ключовими для ціноутворення на пальмову олію будуть серйозність посухи, спричиненої Ель-Ніньйо, та обсяг виробництва олії та біопалива.

Так, спекотна та суха погода внаслідок явища Ель-Ніньйо зазвичай знижує врожайність пальмової олії в основних країнах-виробниках – Індонезії та Малайзії.

Також Д. Містрі очікує, що Індонезія запровадить обов’язковий мандат біодизеля B35, який діятиме протягом усього 2024 року.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!