Виробництво оливкової олії планують розпочати у Казахстані

Джерело:  apk-news.kz
оливкова олія

Вирощуванням оливкових дерев зайнялися підприємці Мангістауської області. Якщо саджанці приживуться, планується засадити ними до 10 тис. га земель, а також розпочати виробництво оливкової олії.

Про це на брифінгу в Службі центральних комунікацій заявив аким Мангістауської області Нурлан Ногаєв. За його словами, у сфері сільського господарства цього року було реалізовано 4 проекти загальною вартістю 1 млрд тенге. Було створено великий тепличний комплекс, м’ясопереробний комплекс. Цього року бізнесмени розпочали реалізацію нового проекту в АПК – вирощування оливок.

«Наразі представники бізнесу почали щеплення оливкових дерев. Вже висадили дві тисячі саджанців оливкового дерева. Раніше цей експеримент уже проводився у містах Арис та Жаркент. Тепер саджанці висаджують у всій області. Якщо вони приживуться і проект піде, під оливковими деревами планується зайняти до десяти тисяч гектарів землі. Потім планується розпочати виробництво оливкової олії», – зазначив М.Ногаєв.

За його словами, у 2024 році також плануються проекти у сфері сільського господарства вартістю понад 2 млрд тенге – це чотири теплиці, склади для зберігання продукції АПК.

Щодо оливи, варто зауважити, що це вічнозелене субтропічне дерево. Його батьківщиною є Середземномор’я. Вирощується також в Абхазії, на Чорноморському узбережжі Росії, Грузії, Азербайджані, Ірані, Пакистані та Індії.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!