Виробництво макаронних виробів у ЄС перевищило шість млн тонн у 2022 році

Джерело:  sfera.fm
макароны

Виробництво макаронних виробів у Євросоюзі досягло 6,1 млн. тонн у 2022 році, що на 20% більше у порівнянні з 5,1 млн. тонн у 2017 році. Згідно з останніми даними Євростату, у грошовому вираженні обсяг виробництва макаронних виробів у 2022 році оцінюється у 7,8 млрд євро.

За останні п’ять років Італія стала провідним членом ЄС з виробництва макаронних виробів, виробивши 4,2 млн. тонн цієї продукції на суму 5,1 млрд. євро. Згідно з даними, на частку країни припадало 68% від загального обсягу виробництва макаронів у ЄС у натуральному вираженні та 66% у вартісному.

Італія також була найбільшим експортером макаронних виробів до ЄС, поставивши на зовнішні ринки 2,1 млн. тонн макаронних виробів, що становило 77% від загального обсягу серед країн-членів ЄС.

Додамо, що в серпні агентство Reuters повідомило, що любителі пасти повинні бути готові платити ще більш високі ціни за свою улюблену страву, оскільки посуха в Канаді та погана погода в Європі пошкодили посіви твердої пшениці та скоротили поставки, доступні борошномельним підприємствам та харчовим компаніям.

Роздрібні ціни на макарони зросли приблизно на 12% цього року в Європі та на 8% у США, йдеться у звіті з посиланням на дані дослідницької фірми Nielsen.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!