Виробництво кормів у ЄС знову знизиться

Джерело:  IDK
комбикорма

Очікується, що промислове виробництво комбікормів у ЄС-27 знизиться у 2024 році на 0,3%, згідно з даними, зібраними Європейською федерацією виробників кормів (FEFAC). Якщо це буде реалізовано, це означатиме четвертий рік поспіль зниження виробництва кормів у ЄС.

У своєму останньому звіті, опублікованому 30 травня, FEFAC заявила, що перспективи виробництва комбікормів у ЄС у 2024 році є неоднозначною картиною, що «відбиває різні тенденції в секторах тваринництва і під впливом економічних, нормативних та екологічних факторів».

“Основні рушійні сили ринку в 2024 році включають економічну невизначеність, нормативні зміни, а також поточну політику в галузі довкілля та захисту тварин”, – заявили у FEFAC. «Ці фактори продовжуватимуть формувати динаміку виробництва в ЄС, впливаючи на різні галузі виробництва кормів для тварин».

Виробництво кормів для птиці – єдиний сектор, який демонструє перспективи зростання у 2024 році з очікуваним зростанням на 1,6%, повідомляє FEFAC. Відновлення пройшло за складним 2023 роком, викликаним відновленням виробництва м’яса птиці в кількох ключових країнах-членах ЄС.

“Такі країни, як Франція, Іспанія та Португалія, а також Італія, вже зазнали деякого відновлення після впливу пташиного грипу в 2023 році і, як очікується, продовжать лідирувати в цьому зростанні”, – заявили в FEFAC. «Однак побоювання щодо імпортного м’яса птиці та перехід від органічного виробництва до стандартного традиційного виробництва можуть вплинути на загальну динаміку ринку».

FEFAC зазначила, що сектор кормів для свиней продовжуватиме стикатися з проблемами: прогнозоване зниження на 1–2% у 2024 році. Такі фактори, як скорочення поголів’я свиней, а також економічний тиск і тиск на фермерів через хвороби, у тому числі африканську чуму свиней (АЧС), продовжуватимуть негативно впливати на виробництво, йдеться у звіті. Однак Ірландія та Польща очікують помірного відновлення (3% та 2,7% відповідно) поголів’я свиней, що сприятиме уповільненню падіння виробництва у секторі.

Інші країни, такі як Німеччина, Бельгія та Нідерланди, вказують на продовження політичного тиску з метою скорочення викидів ферм або масштабів тваринництва, що призводить до високого рівня невизначеності щодо перспектив сектора.

Очікується, що виробництво кормів для худоби залишиться відносно стабільним, із незначним зростанням чи скороченням залежно від регіональних умов. Про це повідомляє FEFAC. Він зазначив, що Ірландія очікує на скромне зростання виробництва кормів для худоби через затримку пасовищного сезону. І навпаки, Нідерланди «очікують подальшого скорочення в молочному і м’ясному секторах (зниження на 5%), викликане нормативними та екологічними проблемами, що продовжуються».

Згідно з щорічним глобальним дослідженням виробництва кормів Alltech, виробництво кормів в ЄС знижується щороку, починаючи з 2020 року.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!