Виробництво каноли в Австралії у 2023/24 році знизиться. Зимовий збір урожаю завершився

Джерело:  Oilworld
рапс

Виробництво каноли в Австралії в 2023/24 році було оцінено ABARES на рівні 5,7 мільйона тонн, що на 200 000 тонн вище за попередню оцінку і є третім за величиною врожаєм каноли за всю історію спостережень, але все ж таки нижче на 31 відсоток в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Зимовий збір урожаю в Австралії завершився: виробництво пшениці та ріпаку перевершило попередні прогнози, але все ще нижче, ніж минулого року, згідно з останнім звітом про врожай Австралійського бюро економіки та науки сільського господарства та ресурсів (ABARES).

Загальний обсяг виробництва озимих культур в Австралії в 2023/24 році, що склав, за оцінками, 46,7 мільйона тонн, зріс у порівнянні з грудневою оцінкою в 46,1 мільйона тонн, але все ж таки на 32 відсотки нижче рекордного максимуму, досягнутого в минулому році.

За прогнозами ABARES, урожай пшениці в Австралії в 2023/24 році становитиме 26,0 млн тонн, що на 500 000 більше, ніж у грудневому прогнозі, але на 37 відсотків нижче, ніж минулого року.

Згідно з звітом, профіль якості національного врожаю пшениці був змішаним з вищою часткою пшениці з високим вмістом білка в порівнянні з трьома попередніми роками Ла-Нінья, особливо в Західній Австралії та Південній Австралії. Тим не менш, пшениця у Вікторії та деяких частинах Нового Південного Уельсу була дуже обтяжена порівняно з сортом Австралійський стандартний білий з низьким вмістом білка, з деяким погіршенням якості через вологі умови збирання врожаю.

Загальний обсяг виробництва каноли в Австралії зараз прогнозується на рівні 5,7 млн тонн, що на 200 000 тонн вище за грудневу оцінку, але на 31 відсоток нижче рекордного врожаю минулого року.

Виробництво ячменю прогнозується на рівні 10,8 млн тонн, що на 24 відсотки нижче, ніж торік, і на 4 відсотки нижче за середній показник за 10 років.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!