Використання зернових кормів у Китаї зростає

Джерело:  IDK
комбикорма

За прогнозами, у 2023-24 маркетинговому році споживання зерна та залишкове використання зерна в Китаї трохи зростуть до 285 мільйонів тонн, що на 2,7% більше, ніж 282,3 мільйона тонн у 2022-2023 роках, згідно зі звітом Глобальної сільськогосподарської інформаційної мережі (GAIN) Іноземної сільськогосподарської служби (ФАС) Міністерство сільського господарства США.

FAS Post Beijing очікує, що виробництво кукурудзи у 2023-2024 роках зросте до 280 мільйонів тонн завдяки збільшенню посівної площі до 40,927 мільйона гектарів (зростання на 1,9%) та підвищенню врожайності. Очікується, що кормовий та залишковий попит на кукурудзу становитиме 222 мільйони тонн у 2023-2024 роках, збільшившись на 2% із 220 мільйонів тонн у річному обчисленні.

ФАС прогнозує, що імпорт кукурудзи в 2023-2024 роках складе 20 мільйонів тонн, що на 1 мільйон тонн нижче за червневий прогноз, оскільки доступні альтернативні вітчизняні та імпортні зерна, вільні від вимог до тарифних квот (TRQ), для заміни кукурудзи в кормах; заміна кукурудзи вітчизняним старим запасом рису та пророслої пшениці, а також імпортним сорго та ячменем буде значною.

“Трейдери, нездатні конкурентоспроможно імпортувати кукурудзу або отримувати тарифні квоти, проявляють активний інтерес до альтернативних зернових, таких як вітчизняна проросла пшениця і старий рис, а також імпортний ячмінь і сорго, як замінники кукурудзи в кормових раціонах”, – заявили у ФАС. «З іншого боку, офіси та торгові підприємства, які підтримує уряд, швидше за все, продовжать нарощувати запаси кукурудзи, купуючи імпортну кукурудзу за конкурентоспроможними цінами».

Прогноз виробництва меленого рису залишається незмінним на рівні 149 мільйонів тонн, незважаючи на високі температури та збитки від тайфунів протягом літа, що компенсується збільшенням кількості опадів у посушливих південних районах, які виграли від додаткових дощів.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!