Вихід із “зернової ініціативи” Росія маскує дезінформацією, – розвідка Великої Британії

Джерело:  Цензор.НЕТ
россия

Росія ухвалила рішення вийти із “зернової ініціативи” вже деякий час тому. Окупанти вирішили, що угода більше не відповідає їхнім інтересам. Про це повідомляє британська розвідка.

Там зазначили, що “17 липня 2023 року Росія не змогла відновити свою участь у Чорноморській зерновій ініціативі”.

“Це, фактично звело нанівець угоду про безпеку, яка, незважаючи на війну, забезпечувала безпечний прохід суден, що вивозили зерно з України. Росія прагне стримувати всі торговельні судна з українських портів. Росія, ймовірно, ухвалила рішення вийти (з угоди. – Ред.) деякий час тому, оскільки вирішила, що угода більше не відповідає її інтересам”, – йдеться в повідомленні.

У розвідці Великої Британії розповіли, що Росія замаскувала це дезінформацією, стверджуючи, що її вихід викликаний занепокоєнням, що цивільні судна наражаються на небезпеку від українських мін, і що Україна використовує зерновий коридор у військових цілях, водночас РФ не надала доказів своїм твердженням.

Там нагадали, що 19 липня у Міноборони Росії заявили, що всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря до українських портів, розглядатимуться як “потенційні перевізники вантажів військового призначення”.

Водночас, додали у розвідці Великої Британії, спроби РФ заблокувати будь-яку торгівлю у Чорному морі будуть під загрозою через українські надводні кораблі без екіпажу та крилаті ракети берегової оборони. 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!