Врожайність пшениці у США за вісім років значно зросла

Джерело:  Зерно Он-Лайн
grain зерно поле колоски

Рекордно високі прогнози врожайності пшениці в Північній Дакоті в США у 2024 році можуть означати збільшення американських постачань зерна та зниження продовольчої інфляції, вважають аналітики галузі, 30 липня повідомляє портал новин Agriculture.

«Цього тижня десятки торговців пшеницею, мірошниками та пекарями роз’їхалися по всьому штату в рамках щорічного турне з урожаю, — повідомив Майкл Хірцер із Bloomberg. — Вони побачили пишні пшеничні поля з густими, високими зеленими рослинами. Фермери насолоджувалися швидким весняним посівним сезоном та достатньою кількістю опадів у травні та червні, перш ніж погода змінилася на спекотну та суху».

Згідно з остаточними даними, основного сорту твердої пшениці вирощено на 15% більше, ніж торік — найвищий показник із 2016–2017 років. Ендрю Соуелл із міністерства сільського господарства США написав у липневому звіті Wheat Outlook, що «виробництво пшениці в США на 2024/25 рік прогнозується на рівні 2,008 млн бушелів, що є найбільшим урожаєм пшениці з 2016/17 року». Виробництво зросло на 11% порівняно з попереднім роком.

Хірцер повідомив, що «багаті поставки в США призвели до того, що еталонні ф’ючерси в Чикаго торгуються поблизу найнижчих рівнів з 2020 року». За словами аналітика, великі запаси та дешевше зерно вітаються виробниками продуктів харчування, які роками боролися зі скороченням посівних площ у США та рекордно високими цінами.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!