Врожайність зерна в Туреччині під загрозою через посуху

урожай сбор урожая пшеница
UkrAgroConsult

Прогноз Турецького статистичного інституту (TÜİK) викликав побоювання щодо неминучого зниження врожайності сільськогосподарських культур по всій країні через посуху, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на hurriyetdailynews.com.

Отримані дані показують, що виробництво зернових цього року скоротиться на 15 відсотків порівняно з минулим роком і становитиме близько 31,6 мільйона тонн.

Очікується, що виробництво пшениці знизиться на 13,9 відсотка до 17,7 мільйона тонн, виробництво ячменю знизиться на 30,7 відсотка до 5,8 мільйона тонн, виробництво жита знизиться на 32,4 відсотка до 200 тисяч тонн та виробництво вівса знизиться на 9,1 відсотка до 286 тисяч тонн.

Причина зниження виробництва криється в зимовому та весняному сезонах, а також у посухах, які все ще продовжуються в деяких провінціях.

Прогнози поки що не включають небезпеку зменшення внесення добрив для зернових та зернобобових, які нині перебувають у посівному сезоні, але передбачається, що підвищення цін на добрива також знизить урожайність наступного року.

Сулейман Сойлу, фахівець із сільського господарства із Сільчуцького університету, сказав, що 80 відсотків виробництва ячменю в Туреччині виробляється у посушливих сільськогосподарських районах, і що посуха, пережита минулого року, значно знизила врожайність ячменю.

«Дефіцит ячменю, який на 90 відсотків використовується у комбікормової промисловості, свідчить про зростання цін на комбыкорми», – сказав Сойлу, наголосивши, що цей результат найбільше вплине на сектор тваринництва.

Сулейман Іскендероглу, голова Сільськогосподарської палати Діярбакир Єнішехір у південно-східній провінції Діярбакир, також наголосив, що посуха безпосередньо впливає на ефективність виробництва.

«Цей регіон є житницею для вирощування ячменю, але він дуже постраждав від посухи. Крім того, проблема погіршиться, якщо добрива не будуть внесені у достатній кількості. Це серйозна загроза», – зазначив він.

Детальна інформація по експорту зернових культур і продуктів їх переробки, балансам попиту і пропозиції, ціновим тенденціям, станом посівів та хід збиральної / посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!