Врожай австралійської пшениці оцінюється в 30,4 млн тонн

Джерело:  AgroXXI
колоски

Австралійська спеціалізована сільськогосподарська товарна компанія IKON у нещодавньому звіті вказує, що врожай трьох основних озимих культур в Австралії складе 48,1 млн тонн: це значно нижче за торішні рекордні 65 млн тонн, але все ж таки на 3 відсотки вище середнього показника за п’ять років.

IKON прогнозує виробництво пшениці на рівні 30,4 млн тонн, що на 4% нижче попередньої оцінки, але значно перевищує останні оцінки ABARES (статистичної служби австралійського МСГ), опубліковані в червні, в 26,2 млн тонн.

IKON оцінює обсяги ячменю нового врожаю в 12 млн тонн, на 500 000 тонн нижче за поточну оцінку ABARES; ріпаку – 5,7 млн тонн, що на 800 000 тонн вище за червневу оцінку ABARES в 4,9 млн тонн.

“Ціни на австралійське зерно отримали підтримку на тлі очікувань зниження врожайності”, зазначили в IKON.

Про надзвичайно сильне зростання на сільгоспугіддя в країні заявив виконавчий директор ABARES д-р Джаред Грінвілл. Він зазначив, що середня ціна австралійського агрогектара зросла майже вдвічі за останні три роки, збільшившись на 93% із 2020 по 2023 рік. Найбільше подорожчали родючі угіддя в зонах з великою кількістю опадів, збільшившись на 125% за останні 3 роки і склавши майже 9 000 доларів. Ціни на землю в пшеничному поясі збільшилися на 80% за той же період до 3465 доларів США за гектар.

Австралійські фермери адаптуються та коригують виробничі системи, щоб компенсувати негативні наслідки зміни клімату, сказав Джаред Грінвілл, підкресливши особливу роль науки: «У середньому 1 долар, вкладений у державні дослідження та розробки, приносить дохід у розмірі близько 8 доларів у вигляді валової доданої вартості у сільському господарстві».

Також він зазначив, що «майже нульове використання сільськогосподарських субсидій в Австралії дозволяє уникнути ринкових спотворень, які призводять до поганих екологічних наслідків сільського господарства. Згідно з нашими дослідженнями, порівняно з іншими великими сільськогосподарськими виробниками австралійські фермери використовують менше добрив, мають кращий баланс поживних речовин на своїй землі та використовують стійкіші методи землеробства».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!