Води в Північно-Кримському каналі вистачить на кілька місяців, – окупанти

Джерело:  Цензор.НЕТ
Кримський канал

Запаси води у Північно-Кримському каналі вичерпаються за кілька місяців внаслідок руйнування Каховської ГЕС. Про це заявив окупаційний “голова парламенту Криму” Володимир Константинов, повідомляють російські ЗМІ.

“Запаси води в самому каналі ще є, протягом кількох місяців закінчаться, але поки вони є”, – сказав Константинов.

Також він зазначив, що “влада” Криму ще не отримувала заявок на компенсацію шкоди – бо самої шкоди, за словами Константинов, ще нема, вона настане, коли вода в каналі закінчиться.

Константинов додав, що в Криму більше не зможуть вирощувати рис.

“Коли ухвалювалося рішення радянською владою про будівництво (Північно-Кримського каналу. – Ред.), саме виробництво рису було одни з напрямків. За цей рік ми зібрали перший врожай, багато господарств стали повертатися до рису, бо він вигідний”, – сказав окупаційний “чиновник”.

Зараз, за його словами, росіяни шукають альтернативні джерела для меліорації півострова.

Нагадаємо, вранці 6 червня стало відомо, що російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Внаслідок підриву повністю зруйновано машинний зал, станція не підлягає відновленню.

Підрив Каховської ГЕС загрожує тимчасово окупованій Запорізькій атомній станції, проте зараз ситуація під контролем. Також підрив може спричинити дисбаланс в енергосистемі України. Поля на півдні України можуть перетворитися на пустелю.

За даними української розвідки, ніхто, крім Росії, не мав технічної можливості підірвати ГЕС. Видання NYT опитало експертів і теж дійшло висновку, що станцію підірвали зсередини. 

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!