Вода повернулася: Дунайське пароплавство відновило навігацію на Середньому Дунаї

Джерело:  Цензор.НЕТ
Дунай

“Українське Дунайське Пароплавство” відкрило навігацію на Середньому Дунаї, яка була призупинена на місяць через низький рівень води.

Як повідомляє пресслужба державного підприємства, у басейні Верхнього Дунаю випали рясні опади, завдяки цьому рівень води поступово піднявся на верхній, а потім і середній ділянці річки.

“Наразі рівні води на всьому Дунаї робочі, флот вантажиться на повну осадку 2,50-2,70 метра. Сподіваємось, такі умови збережуться і надалі”, – зазначається у повідомленні.

Завдяки сприятливим умовам УДП збільшить кількість караванів на Середньому Дунаї.

“У вересні компанія розпочала пілотний проєкт – наші баржеві каравани доставляють з України до Сербії руду, на зворотньому шляху завантажують зерно та прямують з ним до Констанци. Рейс тривалий, складний. Проте це можливість працювати за довгостроковими контрактами і максимально завантажити роботою флот”, – зауважили в компанії.

Там додали, що перші каравани УДП з зерном вже спускаються до Констанци.

Нагадаємо, що навігацію на Середньому Дунаї було закрито 10 жовтня у зв’язку з падінням рівня води в Дунаї.

Каравани УДП були змушені вантажитися на меншу осадку, що позначилося на обсягах перевезеннь. У порівнянні з роботою у звичайних умовах, завантаження руди склало 1100 тонн на баржу замість 1500-1600 тонн. Баржі із зерновими вантажилися на осадку не більше ніж 2,10 метра замість звичних 2,30-2,50 метра. 

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!