Влада Азербайджану в 2024 році спрямує $35 млн на підвищення рівня самозабезпечення пшеницею

Джерело:  interfax.az
пшеница булки

Уряд Азербайджану планує в 2024 році направити 60 млн. манатів ($35,3 млн. за поточним курсом) на реалізацію заходів для підвищення рівня самозабезпечення продовольчою пшеницею (у держбюджеті на 2023 р. на ці цілі передбачено 180 млн. манатів).

Як повідомили агентству «Інтерфакс-Азербайджан» у Мінфіні, ці кошти будуть спрямовані на заходи щодо зниження залежності від імпорту пшениці та підвищення рівня самозабезпеченості країни продовольчою пшеницею.

Зокрема, планується застосовувати пільги (на закупівлю) щодо пристроїв та обладнання зрошувальних систем, які будуть застосовуватись у районах вирощування продовольчої пшениці; субсидувати виробників продовольчої пшениці; надавати субсидії для пом’якшення впливу зростання цін на міжнародних ринках на мінеральні добрива на виробничі витрати азербайджанських фермерів.

Як повідомлялося раніше, за даними Держкомстату Азербайджану, рівень самозабезпечення пшеницею за підсумками 2022 року склав 56,7%.

За даними Держкомстату, Азербайджан у січні-серпні 2023 імпортував 668,319 тис. тонн пшениці (зростання на 23,9%) на $183 млн 580,9 тис. (спад на 5,1%).

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!