Власник бренду Фрекен БОК запускає виробництво чаю

Джерело:  NewFood
GRAFF

Українська компанія «Біосфера», яка є найбільшим виробником і дистриб’ютором товарів для дому та особистої гігієни в країні, запустила на Дніпропетровщині новий цех з виробництва чорного, зеленого чаю та їх міксів.

Згідно з повідомленням Міністерства економіки, вартість проєкту оцінюється в $20 млн. Частково для його фінансування компанія скористалася державною кредитною програмою “5-7-9”.

За словами Андрія Здесенка, засновника та СЕО «Біосфери», який особисто керував фудпроєктом, тільки в обладнання, реконструкцію цеху та оборотний капітал інвестували 3 млн євро.

“У найближчі 2 роки інвестиції зростуть до 10 млн”, – повідомив він на своєму Facebook.

НАЛАГОДЖЕННЯ ТА ТЕСТУВАННЯ ВИРОБНИЦТВА СТАРТУВАЛО З ПЕРШИХ ДНІВ 2024 РОКУ, А 11 СІЧНЯ З’ЯВИВСЯ ПЕРШИЙ ПРОДУКТ

Виробництвом чаю займається окремий підрозділ – Cupsoul. “Це – окремий напрямок з незалежним офісом. Ідеологія та філософія повністю відрізняється від нашого основного бізнесу”, – говорить автор проєкту.

ВІД ІДЕЇ ДО ЇЇ ВТІЛЕННЯ У ПРОДУКТ ПРОЙШЛО ВСЬОГО 9 МІСЯЦІВ

“У червні минулого року я дізнався, що близько 50% українського ринку чаю зазнає кардинальних змін, викликаних війною. Товари російських дочірніх компаній практично пішли з українських полиць, а декілька українських виробництв, на жаль, були зруйновані війною, – згадує Здесенко. – Це був потужний каталізатор до дій. Вже 28 червня я відвідав виробництво номер один в Італії, а рівно через місяць, 28 липня, ми разом  із технічним директором та керівником виробництва визначили всі параметри та комплектацію обладнання й уклали договір”.

Переговори були непростими, бо Україна уже знаходилася у стані повномасштабної війни. А сама “Біосфера” була невідомим гравцем на ринку чаю.

“Мені вартувало великих зусиль та репутації, щоб переконати не тільки продати нам обладнання, а й надати безпрецедентні умови по вартості та строкам. Для такого складного устаткування мінімальний час виготовлення складає 6-9 місяців, а для нас дві лінії були готові менше ніж за чотири”, – поділився Здесенко.

За його словами, 28 листопада технічні спеціалісти “Біосфери” розпочали приймання обладнання та навчання в Італії. Вони ж робили й запуск виробництва з підтримкою італійських фахівців через ZOOM.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!