Влада Єгипту підвищила ціни на олії, на хліб підвищення відклала

масло

Ухвалення рішення про підвищення цін на хліб у Єгипті було відкладено, заявив міністр постачання Єгипту Алі Мозелі 27 жовтня, повідомляє агентство Reuters.

Рішення про нову ціну на хліб, що субсидується, «потребує часу», оголосив він. Однак міністр оголосив про підвищення цін на олію вдруге цього року.

Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі в серпні заявив, що настав час підвищити ціни на хліб, що субсидується в країні. Він звернувся до цього питання вперше з 1977 року, коли тодішній президент Анвар Садат скасував підвищення цін, очікуючи на заворушення.

З того часу субсидований буханець хліба коштує 5 єгипетських піастрів (0,0032 долара).

«Ціни ростуть із січня на олію, цукор, а останнім часом на пшеницю », — сказав Мозелі на прес-конференції в Каїрі.

“Ціна на пшеницю, встановлена ​​постачальниками, враховуватиме інфляцію”, – сказав він, додавши, що стратегічних запасів Єгипту, найбільшого у світі покупця пшениці, вистачило на п’ять місяців.

«Ми всі маємо працювати разом, щоб вирішити цю зовнішню проблему. Це не внутрішня проблема. Це проблема зовнішньої інфляції», — сказав він, додавши, що «цілком несподівані» світові ціни на доставку також були чинником зростання. Ціни на морські перевезення зросли останніми місяцями, що призвело до додаткових витрат для імпортерів зерна.

Мозелі сказав, що з 1 листопада ціна 1-літрової пляшки рослинної олії, що субсидується, зросте до 25 єгипетських фунтів (1,60 долара) з 21 фунта за пляшку.

Єгипет, який імпортує 95% своїх потреб у олії, пропонує покупцям суміш соєвої та соняшникової олії, що охоплюється великою програмою субсидій. Мозелі сказав, що рішення можна переглянути, якщо витрати знизяться наступного року.

Мозелі сказав, що влада старанно працює над реалізацією програми продовольчих субсидій за «справедливими цінами». “Але головне – це регулярна наявність товарів”, – додав він.

 

ИА Красная весна

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!