Влада Ефіопії має намір засіяти 3 млн га землі пшеницею

Джерело:  Зерно Он-Лайн
колоски

Близько трьох млн га землі засіяти пшеницею і отримати врожай обсягом 117 млн центнерів в основний сезон дощів має намір влада Ефіопії, 21 жовтня повідомляє All Africa.

Міністр сільського господарства Ефіопії Гірма Аманте заявив, що було завершено заходи, включаючи постачання ресурсів та підготовку земель, для досягнення мети зрошуваного землеробства у різних частинах країни.

Міністерство закупило 1 397 552 метричні тонни ґрунтових добрив для сезону збирання врожаю 2023/24 та розподілило їх серед фермерів через державні союзи та асоціації.

Також планується закупити близько 23 млн. центнерів добрив для сезону збирання врожаю 2024/25.

За його словами, у поточному сезоні збирання врожаю країні вдалося засіяти 92 786 га землі покращеним насінництвом. У весняно-прибиральний сезон 2022/23 років країні вдалося виробити понад 48 млн. центнерів і покрити 2,7 млн. га землі.

«Прагнувши збільшити сільськогосподарську продукцію та продуктивність, у 2023/24 фінансовому році країна засіяла насінням 17,5 млн га землі, з яких близько 8,6 млн засіяно кластерним землеробством», – додав міністр.

Гірма Аманте також заявив, що Ефіопії вдалося повністю контролювати нашестя пустельної сарани за допомогою традиційних та сучасних механізмів, особливо за допомогою авіаційних інсектицидних розпилювачів та хімічних пестицидів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!