Viterra продовжить роботу в росії під іншою назвою – російські ЗМІ

Джерело:  КоммерсантЪ
Viterra

Місцеві відділення глобальних зернових трейдерів, що йдуть з росії, шукають варіанти продовжити роботу, пише російське видання КоммерсантЪ. Так, підрозділ Viterra може бути перейменований на «МЗК Експорт», використовуючи бренд, під яким компанія працювала у 2004–2017 роках.

ТОВ “Вітерра Рус” – російський підрозділ глобального зернового трейдера Viterra – продовжить роботу під новим ім’ям, розповіли два джерела на ринку. За словами одного з них, компанія називатиметься «МЗК Експорт». Як випливає з бази СПАРК та сервісу Whois, у травні «Вітерра Рус» зареєструвала серію доменів з іменами MZK-Export, MZK-Trade, MZK-Rus тощо. Керуючий директор «Вітерра Рус» Микола Дем’янов у середу не надав коментар. У головному офісі Viterra “Ъ” не відповіли.

МЗК (Міжнародна зернова компанія) — перша назва, під якою нинішня «Вітерра Рус» розпочала торгівлю зерном у росії 2004 року як дочірня структура Glencore. У 2017 році російський підрозділ був перейменований в «Гленкор Агрікалчер МЗК», а в 2021 після зміни глобального найменування Glencore Agriculture на Viterra почав працювати під поточною назвою.

Viterra поряд з Cargill і Louis Dreyfus раніше оголосила про припинення експорту зерна з росії з нового сезону, який почнеться в липні 2023 року. Як повідомляла Viterra, її робота в росії більше не відповідає довгостроковому напрямку, і компанія розглядає різні варіанти передачі місцевого бізнесу та активів новим власникам.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!