Vitagro залучає німецького інвестора до виробництва біометану

Джерело:  AgroPortal.ua
біогаз

Група компаній Vitagro підписала меморандум про взаємну співпрацю з німецькою інвестиційною компанією Birkap щодо спільного інвестування у виробництво біометану.

Про це повідомив директор з розвитку та інвестицій ГК Vitagro Сергій Савчук у Facebook.

«Основною метою є започаткування стратегічного партнерства між компаніями в цій сфері в Україні. Домовленості передбачають спільні інвестиції у розвиток та управління проєктами з виробництва біометану та його експорту на європейські ринки», — пояснив він.

Сергій Савчук зауважив, що для групи стратегічно важливі партнерство та амбітні плани німецької компанії щодо розвитку біометанової індустрії в Україні.

«Для досягнення амбітної мети експорту 1 млрд м³ біометану до ЄС з України до 2030 року ГК Vitagro як стратегічний партнер Birkap забезпечить стабільне постачання сировини для нових біометанових проєктів.

Попередній потенціал співфінансування відповідно до меморандуму складає €110 млн для виробництва до 45 млн м³ біометану», — зазначили у компанії.

Для довідки: група компаній Vitagro займається рослинництвом, садівництвом, овочівництвом, тваринництвом, дистрибуцією насіння, добрив, ЗЗР, техніки і запчастин. Земельний банк — понад 60 тис. га.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!