Вінниця впроваджує агрокредитування

Джерело:  AgroPortal.ua 
кредитування

Вінницькі фермери отримають муніципальну підтримку на посівну.

Рішення про пільгові позики для аграріїв прийняла Вінницька міська рада на сесії минулого тижня, повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов на сторінці у Facebook.

Він зазначив, що вже є перші заявки на участь у програмі. Фермер зі Стадниці завдяки додатковим коштам планує розширити площі під картоплею та збільшити виробництво.

«Спільно з сільгоспвиробниками ми повинні зробити максимум, щоб забезпечити нашу громаду і країну продуктами харчування в достатній кількості. Це завдання зараз стоїть перед всіма регіонами, де може працювати аграрний бізнес», — підкреслює мер.

Виробники зможуть залучити доступні кредити з відсотковою ставкою 5%-7% річних терміном до 2 років. Вінницький фонд муніципальних інвестицій надаватиме їх за спрощеною процедурою.

«Попри воєнний стан, на полях Вінницької громади вже посіяли понад тисячу га пшениці та ячменю. Посів пізніших культур триває.

Ми чітко розуміємо, що росіяни знищують в Україні все – в тому числі і сільське господарство. Вивозять наше зерно і техніку. Тому важливо підтримати кожного фермера, адже це питання продовольчої безпеки», — підсумував Сергій Моргунов.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!