Війна в Україні штовхає світ до голоду, – ООН

Джерело:  Голос Америки

В Україні воюють два найбільших світових виробники зернових та олійних культур, а також добрив. Про це йдеться у звіті про стан продовольчої безпеки, підготованому низкою агенцій ООН.

За даними звіту ООН, “нинішня війна в Україні, в якій воюють два найбільших світових виробники основних зернових, олійних культур, а також добрив, призвела до порушення міжнародних ланцюгів поставок, підвищує ціни на зерно, добрива, енергоносії, а також до браку лікувального харчування для дітей, що рекомендується при сильному недоїданні”.

“Це має потенційно негативні наслідки для глобальної продовольчої безпеки та харчування”, – мовиться у документі ООН.

За оцінками дослідників, навіть за умови відновлення світової економіки, 670 мільйонів людей у світі будуть відчувати голод до 2030 року.

Торік, за даними звіту, близько 2,3 мільярда людей у світі відчували помірну або гостру нестачу харчів, це на 350 мільйонів більше, ніж до спалаху пандемії COVID-19.

У документі наголошується, що світ віддаляється від мети ООН покінчити з голодом у світі до 2030 року.

“Існує реальна небезпека, що ці цифри зростуть ще більше в найближчі місяці. Глобальні стрибки цін на продовольство, паливо та добрива, які ми спостерігаємо внаслідок кризи в Україні, загрожують підштовхнути світ до голоду. Результатом цього стане глобальна дестабілізація, голод і масова міграція в безпрецедентних масштабах. Ми повинні діяти сьогодні, щоб запобігти цій катастрофі, що насувається”, – заявив Дейвид Бізлі, виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми. 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!