Війна в Україні: Китай скуповує зерно у світі

Китай збільшив обсяги експорту американської кукурудзи та сої, щоб зменшити ризики нестачі продовольства внаслідок війни росії в Україні та зменшення врожаю в Південній Америці.

«Протягом грудня минулого року США експортували до Китаю продукції сільського господарства на $34 млрд, що менше заявленої цілі — $40 млрд. Хоча обидві країни говорять про продовження угоди, очікується, що Китай буде купувати більше американських продуктів, щоб забезпечити необхідне постачання зерна на тлі обмежених світових запасів», — про це йдеться у матеріалі Bloomberg.

Росія та Україна є одними з найбільших експортерів таких основних зернових як пшениця та кукурудза, а також рослинних олій. Оскільки поставки з двох країн практично зупиняються, ціни на багато сільськогосподарських товарів різко зросли. Китай в свою чергу є основним покупцем кукурудзи та ячменю з України, а також соняшникової олії.

Війна проти України де-факто означає голод у світі

Російська війна може стати каталізатором голоду в усьому світі. путін розпочав не лише війну проти України, де-факто, він розпочав процес того, що в Україні та світі буде голод.

Базові ф’ючерси на сою залишалися стабільними в Чикаго після стрибка на 2,2% у четвер (3 березня). Кукурудза збільшила приріст до найвищого рівня з 2012 року.

«Ситуація з постачанням соєвих бобів у Китаї зараз дуже складна, і соєві боби з Тихоокеанського північно-західного регіону були б найшвидшим варіантом для поставок», — говорить співзасновник і директор з маркетингових досліджень Sitonia Consulting, розташованої в Китаї, Дарін Фрідріхс.

Перспективи рекордного врожаю сої в Бразилії цього року були зруйновані погодними проблемами. Українську кукурудзу зазвичай сіють у квітні та травні, і руйнування в результаті війни, нестача працівників та хаос навколо транспорту та логістики можуть поставити ці культури під загрозу.

Бразилія, зазвичай третій або четвертий за величиною експортер кукурудзи, намагається поповнити виснажені запаси після меншого, ніж очікувалося, другого врожаю кукурудзи в травні минулого року. Міністерство сільського господарства США знизило оцінку врожаю кукурудзи в Бразилії до 114 млн т з початкової оцінки в 118 млн т.

«Продовольча безпека є найважливішим пріоритетом для Пекіна, оскільки імпорт кукурудзи, сої та пшениці в країну зріс до рекордних рівнів», — зазначається у матеріалі.

 

AgroPortal.ua

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!