Від 1% до 6% озимих в Україні пошкоджені гризунами

Джерело:  GrowHow.in.ua
гризуни

Станом на 16 лютого мишоподібними гризунами в Україні було пошкоджено від 1% до 6% рослин на посівах озимих зернових та ріпаку. Про це GrowHow стало відомо з результатів моніторингу Держпродспоживслужби України.

Як зазначили у відомстві, минулого тижня вдень температуриний режим характеризувався незначними плюсовими показниками. Вночі були приморозки. Переважала хмарна та малохмарна погода, були опади дощу та мокрого снігу.

NB: Озимі культури у другій декаді лютого переважно перебували в стані неглибокого спокою.

Значного збільшення чисельності та активного розселення мишоподібних гризунів фахівці Держпродспоживслужби не відмітили, зазначивши, що в озимих посівах майже всіх регіонів нараховується 1-2, осередково на окремих полях у крайових смугах Миколаївської області обліковувалося до 5 жилих колоній на гектарі. Наявні колонії сформовані в середньому з 2-6 нір.

Починаючи з осені 2022 р., аключно за другою декадою лютого проти мишовидних гризунів в Україні було оброблено 633,1 тис. га сільськогосподарських угідь, з них: озимі зернові культури — 368,2 тис. га, озимий ріпак — 233,5 тис. га. Хімічним методом оброблено 521,8 тис. га, біологічним — 111,3 тис. га.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!