Віце-прем’єр Китаю закликає до дій щодо забезпечення осіннього врожаю зернових

Джерело:  IDK
Китай

Віце-прем’єр Китаю закликав місцеву владу мінімізувати втрати в сільському господарстві та забезпечити гарний урожай осінніх зернових після сильних дощів через тайфун Гаемі, що обрушився на найбільшу провінцію Хенань, де вирощують пшеницю.

Такі провінції, як центральна Хенань, нещодавно приготувалися до сильних злив та повеней після того, як тайфун Гаемі обрушився на сушу наприкінці липня, що негативно вплинуло на сільськогосподарське виробництво.

Під час свого візиту до Хенані Лю Гочжун наголосив на гострій необхідності у запобіганні та пом’якшенні наслідків стихійних лих для захисту осінніх зернових культур та досягнення успішного врожаю, повідомило державне інформаційне агентство Сіньхуа у четвер.

Він також закликав до активізації зусиль щодо підвищення врожайності зернових та олійних культур для зміцнення національної продовольчої безпеки, повідомляє Сіньхуа.

Хенань, відомий як «житниця» Китаю, виготовляє близько третини пшениці країни. Скорочення врожаю пшениці може призвести до того, що Китай, найбільший у світі споживач пшениці, шукатиме додаткових поставок за кордон.

Хоча літній збір пшениці в Хенані в основному завершений, спека і дощова погода викликали стурбованість з приводу якості пшениці, що зберігається, що спонукало деяких фермерів розпродати свої запаси.

Китайський державний зерновий склад Sinograin заявив у середу, що компанія та її дочірні компанії збільшать масштаби внутрішнього зберігання пшениці для підтримки фермерів.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!