Велика Британія збере найнижчий за останні сім років урожай вівса

Джерело:  Feedlot
овес

За попередніми оцінками експертів AHDB, урожай вівса у Великій Британії у 2023 р. буде найменшим з 2016 р., на тлі скорочення посівної площі та нижчої врожайності зернових у деяких регіонах країни.

Окрім цього наголошується, що зараз у країні ціни на овес вищі, ніж на кормову кукурудзу, що знижує попит на нього з боку тваринницької галузі, продовживши аналогічну тенденцію попереднього сезону.

Так, за останні два місяці сезону-2022/23 (травень та червень) виробники комбікормів у Великій Британії використали лише по 4,3 тис. тонн вівса на місяць, що стало найнижчим показником із серпня 2020 р. Загалом у минулому сезоні кормове споживання вівса в країні скоротилося до 349 тис. тонн, що є найнижчим показником із 2019/20 МР.

У перші два місяці поточного сезону споживання вівса виробниками комбікормів у Великій Британії знизилося до 3,4 тис. тонн у липні та 3,8 тис. тонн у серпні, що стало найнижчими показниками з 2017/18 МР.

Очікується, що з урахуванням скорочення врожаю та поточної цінової кон’юнктури попит на овес на внутрішньому ринку Великої Британії залишатиметься невисоким.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!