Вартість пальмової олії знизиться після відновлення експорту з Індонезії

Джерело:  Oilword
пальмовое масло

Рідкісна премія пальмової олії в порівнянні з конкуруючими ріпаковою та соняшниковою олією, ймовірно, буде недовгою. “Пальма” продаватиметься зі знижкою, як тільки найбільший виробник Індонезії послабить обмеження на експорт після Рамадану, повідомили учасники галузі.

За їх словами, премія сповільнила закупівлі пальмової олії для квітневих поставок ключовими імпортерами в Азії, Африці та Європі, оскільки заводи замінювали пальмову олію ріпаковою та соняшниковою.

Ціни на соняшникову олію та ріпакову олію у 2023 році впали більш ніж на 250 доларів за тонну через збільшення постачання до Європи та Північної Америки. Ціни на пальмову олію за цей період зросли на 20 доларів за тонну, оскільки через сильні дощі були перебої з постачанням в Індонезії та Малайзії.

“Доки Індонезія обмежує експорт, поставки пальмової олії будуть штучно обмежені. Коли Індонезія повернеться в силу як експортер, Пальмова олія повернеться до знижки”, – заявив агентству Reuters Джеймс Фрай, голова консалтингової компанії LMC International з сировинних товарів.

Минулого місяця Індонезія призупинила дію деяких дозволів на експорт пальмової олії до квітня, щоб змусити експортерів збільшити внутрішні поставки та отримати нові дозволи на відвантаження.

Обмеження на експорт з Індонезії спонукали покупців перейти на поставки з Малайзії, але останні зіткнулися з проблемами з виробництвом через сильні дощі та повені на початку цього року, сказав Анілкумар Багані, керівник відділу досліджень компанії Sunvin Group, що спеціалізується на продажу олії в Мумбаї. .

“Напружена ситуація з поставками у провідних країнах-виробниках дозволяє пальмовій олії утримувати невелику премію порівняно з м’якими маслами. Але ця премія діятиме лише протягом короткого періоду”, – сказав Багані.

Обмежені постачання пальмової олії не вплинули на провідних покупців – Індію та Китай, які скористалися зниженням цін та наростили запаси за останні кілька місяців, сказав Фрай з LMC.

За його словами, у Європі та Сполучених Штатах попит на олію для біодизельного палива падає через різке збільшення постачання використаних рослинних олій для приготування їжі.

“За винятком соєвої олії, всі харчові олії страждають від надлишку соняшникової та ріпакової олії. Соєва олія не відновиться, оскільки посуха скоротила постачання в Аргентину”, – сказав дилер.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!