Валовий прибуток KSG Agro у 2022 році зменшився на 70%

Джерело:  Latifundist.com
KSG Аgro

За результатами 2022 року EBITDA KSG Agro склала $1,7 млн, що на 82% млн менше за показник 2021 року. Про це повідомила пресслужба агрохолдингу з посиланням на дані звіту, підтвердженого міжнародним аудитом та оприлюдненого на Варшавській фондовій біржі.

Валовий прибуток компанії у 2022 році склав $3,18 млн (-70%), а операційний прибуток — 0,4 млн. грн (-95%).

«Перший рік повномасштабного вторгнення рф став важким випробуванням для українського агробізнесу в цілому та нашого агрохолдингу, зокрема. Порушення традиційної логістики, обмеження експорту рамками зернового коридору, зростання видатків на утримання персоналу, безпеку та енергоавтономність — перераховувати негативні фактори нових реалій можна довго. Тож, звичайно, результати 2022 не можна порівнювати з попереднім роком, який до того ж був рекордно результативним з точки зору врожаю», — говорить голова Ради директорів агрохолдингу Сергій Касьянов.

Він додав, що агрохолдинг не збільшив кредитне навантаження, розширив частку збуту свинини, забезпечивши 80% у Дніпропетровському регіоні та вийшовши на ринки Запоріжжя та Харкова, де виробники свинини в результаті агресії рф згорнули свою діяльність

«Аналізуючи звітність KSG Agro, можна дійти до висновку що якби не курсові різниці (мінус $2,63 млн) прибуток склав би біля $1 млн. Це свідчить, що агрохолдинг вистояв та має гарні перспективи діяльності за результатами 2023 р. Важливим фактором був і залишається той факт, що, завдяки вертикальній інтеграції дохід від свинарства перевищує дохід у сфері рослинництва, а доля виручки від реалізації свинини склала 70% від загальної виручки від реалізації продукції компанії», — зазначив заступник голови Комісії з аналізу ринку цінних паперів Українського товариства фінансових аналітиків Олександр Голіздра.

Нагадаємо, за даними річного звіту агрохолдингу, оприлюдненого на ВФБ, за результатами 2021 р. KSG Agro збільшив валовий дохід на 44% — з $21,3 до $30,7 млн, а EBITDA — з $6,02 до $12,27 млн.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!