Вайтерра планує розширення агробізнесу в Україні

Джерело:  Деньги.ua
Viterra

Мультинаціональна компанія «Вайтерра Україна»,  незважаючи на ризики, пов’язані з широкомасштабною війною в Україні, зацікавлена в розширенні своїх профільних активів. За інформацією видання Деньги.ua, компанія в процесі переговорів щодо придбання елеватора “Пеньківського ЗПК” у Вінницькій області.

Інформація про вартість угоди щодо купівлі підприємства не розголошується, однак відомо, що незадовго до широкомасштабного російського вторгнення в Україну, власники підприємства намагалися продати його за 5,5 млн доларів США.

Очевидно, що після успішної купівлі “Пеньківського ЗПК”, компанії доведеться спрямувати значні інвестиції у його розвиток та модернізацію.

Зараз «Пеньківський ЗПК» перебуває в занедбаному стані та не функціонує вже протягом декількох років, потребуючи серйозної технічної модернізації. У 2022 році, згідно з відкритими джерелами, чистий прибуток підприємства склав 2100 гривень.

«Вайтерра Україна» є  дочірньою компанією групи Viterra та присутня в Україні з 1996 року. Компанія є однією з найприбутковіших на українському аграрному ринку та займає провідні позиції серед експортерів аграрної продукції. Компанія має розвинену інфраструктуру елеваторів, переробних підприємств та терміналів у Одеській області та Миколаєві.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!