В ЄС завершується сівба цукрових буряків

Джерело:  УкрЦукор
цукрові буряки

За даними Європейської комісії, станом на кінець травня у Європейському союзі сівба цукрових буряків наближається до завершення після затримки початку посівної кампанії через дощові погодні умови в основних регіонах-виробниках у західних та північних регіонах Центральної Європи.

Затримки початку сівби можуть негативно позначитися на врожайності цукрових буряків в ЄС. В окремих країнах на півночі регіону, які постраждали більше за інших від несприятливої ​​погоди, триває сівба. У країнах, включаючи Швецію, посівні роботи пройшли успішно з несуттєвими затримками.

Стан сходів у різних країнах Європи відрізняється. У країнах із перезволоженим ґрунтом, включаючи Францію, країни Бенілюксу та Німеччину, посіви уражені слимаками та попелицями, які можуть переносити вірус жовтухи буряка. На відміну від цього, у Польщі та східній Угорщині, де верхній шар ґрунту пересох, для забезпечення сходів та їх розвитку потрібні дощі.

Середня врожайність буряків по ЄС у 2024 році оцінюється у 75,4 т/га, що вище за середній п’ятирічний показник у 73,5 т/га. У Франції врожайність буряків цього сезону очікується на рівні 84,5 т/га – вищою, порівняно з 83,4 т/га у 2023 році та середнім п’ятирічним показником у 78,8 т/га. У Німеччині врожайність очікується на рівні 75,5 т/га, що нижче від середнього п’ятирічного показника 75,9 т/га та торішніх 79,7 т/га.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!