В USDA знизили прогноз світового виробництва оливкової олії

Джерело:  OleoScope
оливкова олія

Мінсільгосп США знизив оцінку світового виробництва оливкової олії на тлі неврожаю оливок у більшій частині Середземномор’я через екстремально посушливу погоду. Тепер цей показник у 2022-2023 сільгозгоду (жовтень-вересень) очікується на рівні 2,49 млн тонн (попередній прогноз – 2,59 млн тонн), що на чверть менше, ніж минулого сезону та в середньому за п’ять років.

Крім того, в USDA скоригували прогноз виробництва і на 2023-2024 сільгосп – до 2,94 млн тонн з 3,25 млн тонн.

«Світові ціни на оливкову олію перевищили $8,9 тис. за тонну на тлі дефіциту пропозиції, перевершивши попередній рекорд ($6,24 тис. 1996 року), і не демонструють передумов до зниження. У серпні середня ціна була в 2,3 рази вищою, ніж роком раніше. Ціни стійко зростали з моменту, коли стали очевидними масштаби збитків, завданих урожаю», — зазначається в огляді.

Подорожчанню сприяють і побоювання на наступний сезон щодо виробництва у Середземномор’ї, де знову очікується посуха. У 2023-2024 сільськогосподарські ціни зберігатимуться на високому рівні, особливо якщо на врожай знову вплинуть несприятливі погодні умови, попереджає Мінсільгосп США.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!