В Укргідрометцентрі підбили підсумки погодних умов осені, прогноз на початок зими

Ледяная корка

Осінь 2021 року була досить посушливою, але температурний режим сприяв нормальному розвитку озимих культур на більшості полів України. Початок календарної зими також досить теплий, значного промерзання на першу декаду не прогнозується.

Про це розповіла Тетяна Адаменко, начальниця відділу агрометеорології Укргідрометцентру.

За її словами, протягом осені спостерігався значний дефіцит опадів, а дощі, які пройшли в останні осінні дні, сприятимуть поповненню ґрунтової вологи, що досить добре позначиться на стані озимих культур.

«Морозів значних не буде, очікується температура від -1℃ до -3℃ вночі, вдень буде 2-3 ℃ тепла. В окремі дні буде навіть від 6 до 8 ℃», — повідомила пані Адаменко.

Також зазначається, що майже по всій території України очікуються помірні опади, більше їх буде в східній частині країни. Це цілком нормальна погода для раннього грудня. Жодних погодних аномалій в цей період в Укргідрометцентрі не прогнозують.

«Тенденція холодної зими з кожним роком зменшується у зв‘язку з глобальним потеплінням», — зауважила експерт.

Нагадаємо, за словами синоптиків, зима 2022 року буде дещо теплішою за попередні зими, але очікуються і сильні морози. Разом з цим, кількість снігу буде достатньою для комфортної перезимівлі озимих культур.

 

УНІАН

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!