В Україні знову зростає ціна на полуницю

Джерело:  EastFruit
полуниця

Цього тижня ситуація на ринку суниці садової в Україні кардинально змінилася, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. Якщо протягом останніх двох тижнів ціни на цю ягоду знижувалися, то цього тижня українським виробникам вдалося суттєво підвищити відпускні ціни на свою продукцію.

За даними щоденного моніторингу проекту, суниця садова в українських господарствах подорожчала в середньому на 39% порівняно з минулим робочим тижнем. Так, сьогодні місцеві садівники відвантажують цю ягоду по 60-90 грн/кг ($1,48-2,23/кг) залежно від якості та обсягу партії.

За словами самих виробників, причин для зростання цін на суницю садову одразу кілька. Насамперед пропозиція цієї ягоди на ринку стрімко скорочується, оскільки багато садівницьких господарств завершують сезон реалізації ранніх сортів. При цьому попит на суницю, як на свіжому ринку, так і з боку переробних компаній, дуже високий, що також стимулює цінове зростання в даному сегменті.

Варто зазначити, що після подорожчання відпускні ціни на суницю садову в Україні вже в середньому на 30% вищі, ніж за аналогічний період минулого року.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!