В Україні вже починається збір соняшнику, а незабаром почнуть збирати кукурудзу

Джерело:  Kurkul.com
жнива

Через аномальні погодні умови цього року збір багатьох агрокультур почався раніше, зокрема, вже починається збір соняшнику, а незабаром почнуть збирати кукурудзу. Повідомляє член Комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.

«Попри сильну спеку й засуху в центральних і західних областях України аграрії отримали високий урожай пшениці. Такого високого врожаю пшениці в центральних і західних областях України останні 5-6 років не було. Цього року в середньому отримали 7,5-9 т/га. У східних і південних регіонах урожайність була менша, хоча клас якості зерна часто вищий. Переважно це тверді сорти, які підуть на макарони, наприклад», — зазначив нардеп.

За його словами, важливо те, що українці стають усе більше споживати власну продукцію, насамперед ідеться про органічні крафтові продукти.

«Наші аграрії все більше починають переробляти й виробляти щось своє, хай навіть невеликими партіями для локальних магазинів, але кількість таких виробників щороку зростає на сотні. Багато фермерів переходить на тваринництво, наприклад, на ринку не вистачає молока, тому на ньому є досить велика рентабельність», — наголосив Дмитро Соломчук.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!