В Україні впала ціна на білокачанну капусту нового врожаю

Джерело:  EastFruit
капуста

В Україні цього тижня різко знизилися ціни на ранню капусту, повідомляють аналітики проекту EastFruit. Причиною негативних цінових тенденцій у сегменті капусти нового врожаю стало сезонне збільшення пропозиції цієї продукції над ринком, і навіть досить низький попит.

Так, перші партії білокачанної капусти врожаю 2022 року з’явилися на ринку 2 тижні тому, і тоді відпускні ціни на ці овочі озвучувалися в діапазоні 35-40 грн/кг ($1,20-1,37/кг). Сьогодні українські господарства відпускають ранню капусту вже в діапазоні 20-27 грн/кг ($0,68-0,92/кг), що в середньому на 37% дешевше, ніж на перші партії цієї продукції.

Зазначимо, що на сьогоднішній день ціна на ранню капусту в Україні вже в середньому на 10% нижча, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому багато ключових гравців прогнозують подальше зниження цін у сегменті капусти нового врожаю. Свою думку вони аргументують тим, що наразі більшість українських виробників зазнають труднощів із реалізацією своєї продукції через розрив логістичних ланцюжків на більшій частині території країни.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!