В Україні скорочується частка промислових виробників моркви

Джерело:  GrowHow.in.ua
морковь

В Україні з кожним роком скорочується частка промислових виробників моркви. Про це йдеться у статті Морква – недооцінена агробізнесом овочева культура.

Господарства населення завжди були головними виробниками моркви в Україні і їхня частка поступово зростає. За останні роки із загальних майже 43 тис. га під культурою щорічно, 41 тис. га посівів моркви займають господарства населення. Це спричинює проблеми із постачанням моркви на продовольчий ринок.

Водночас рівень урожайності моркви у промислових господарствах майже вдвічі перевищує показник господарств населення. Йдеться в середньому про 44,3 тонни з гектара проти 18,4 тонни. Якщо ж підприємство використовує високоврожайні гібриди, то у перспективі може отримувати до 80 тонн моркви з гектара.

Таке насіння сьогодні на ринку є, при чому як української, так й іноземної селекції. Ціни на нього починаються від 270-345 грн за 1 кг та вище. Середня норма висіву становить від 4 кг до 6 кг, а за використання сівалок точного висіву зменшується до 3 кг.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!