В Україні розпочався сезон збору яблук нового врожаю зі зниження цін

Джерело:  EastFruit
яблоки сад

Попри те, що сезон збору яблук врожаю 2022 розпочався нещодавно, відпускні ціни на цей фрукт стрімко знижуються. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Причина — відсутність попиту на яблуко літніх сортів урожаю 2022 р.

«На початку поточного тижня яблука нового врожаю знизилися в ціні в середньому на 31%. Наразі реалізація цих фруктів відбувається в межах діапазону 7-10 грн/кг. При цьому більшість гуртових компаній та роздрібних мереж ще продовжують продавати торішні яблука, зокрема виробництва Польща», — зазначають аналітики.

За словами виробників, сьогодні попит на яблука поточного врожаю практично повністю відсутній як на внутрішньому ринку, так і з боку експортних компаній. При цьому врожай яблук в Україні цього року оцінюється на досить високому рівні. Але продати свою продукцію за прийнятними цінами українські садівники мають дуже мало шансів.

Також аналітики зазначають, що вартість яблук нового врожаю в Україні вже в середньому на 33% дешевша, ніж на початку серпня минулого року. При цьому більшість ключових гравців ринку не виключають, що відпускні ціни в даному сегменті будуть знижуватися і надалі, якщо ситуація з темпами збуту не зміниться.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!