В Україні опрацьовують першу заявку на страхування інвестицій від воєнних ризиків

Джерело:  Укрінформ
війна Корови

Експортно-кредитне агентство (ЕКА) отримало та опрацьовує першу заявку на страхування інвестицій української компанії від воєнних ризиків. Про це в інтервʼю Укрінформу повідомив голова правління ЕКА) Руслан Гашев.

«Головна цьогорічна новація — старт програм зі страхування від воєнних та політичних ризиків. Такі продукти вже діють, ми пропонуємо їх потенційним клієнтам. Навіть отримали першу заявку на страхування інвестицій від української компанії, яку зараз опрацьовуємо», — сказав Гашев.

За його словами, в роботі є ще кілька подібних заявок. Агентство напрацьовує експертизу у втіленні таких продуктів.

«Воєнний ризик — це, наприклад, якщо по вашому підприємству вдарили дроном або ракетою, або ж туди прилетіли уламки, які пошкодили ваше виробниче обладнання, заблокувавши на певний час операційну діяльність. Це коли ми кажемо про страхування інвестицій. Якщо ж ідеться про страхування інвестиційних кредитів, мова про пошкодження, що призвели до неспроможності українського підприємства погашати заборгованість перед банком. Ще воєнні ризики — це окупація, якщо лінія фронту рухається», — розповів Гашев.

Політичний ризик — це, наприклад, якщо підприємство мало ліцензію, а її відкликали, через що воно не може продовжувати операційну діяльність.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!