В Україні дорожчає огірок

Джерело:  EastFruit
огурцы

Українські тепличні комбінати цього тижня підвищили відпускні ціни на огірок. На даний момент тепличний огірок великим оптом вже надходить у продаж по 18-30 грн/кг.

За словами галузевих експертів, подорожчанню цієї продукції на українському ринку сприяють одразу кілька факторів. Насамперед зростанню відпускних цін сприяє скорочення пропозиції огірка на ринку.

При цьому попит у даному сегменті досить високий, причому дана продукція користується попитом не тільки на свіжому ринку, а й переробними підприємствами.

За даними щоденного моніторингу проекту, на даний момент тепличний огірок великим оптом вже надходить у продаж по 18-30 грн/кг, що в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

За словами галузевих експертів, підвищувати ціни на огірок українським господарствам вдається насамперед за рахунок дуже обмеженої пропозиції. Вибірки ґрунтового огірка досить малооб’ємні через спеку. У той же час постачання тепличної продукції також невеликі, оскільки до реалізації огірка другого обороту поки що приступили поодинокі комбінати.

Таким чином, на даний момент тепличний огірок в Україні вже коштує в середньому вдвічі дорожче, ніж в аналогічний минулорічний період.

Більше того, гравці ринку впевнені у подальшому подорожчанні з огляду на підвищений попит оптових компаній та роздрібних мереж на цю продукцію. При цьому компенсувати нестачу місцевої продукції за рахунок імпортного огірка поки що не вдається.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!