В Україні буде зібрано близько 140 тис тонн гречки – Мінагрополітики

Джерело:  УНН
гречка

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький заявив, що очікується, що в Україні буде зібрано близько 140 тис тонн гречки. Також він зазначив, що річне споживання в Україні становить приблизно 110-120 тис тонн гречки. Про це він розповів в ефірі телемарафону.

«Якщо ми говоримо про культури, які визначає пшениця, гречка, зернові, пшоно …, то уже збір їх завершився у більшості. Почнемо з пшениці, основного джерела виготовлення борошна. По пшениці збір завершено. Зібрано понад 19 мільйонів тонн. Щоб ми розуміли – внутрішнє споживання всієї пшениці й продовольчої й фуражної становить 7-8 мільйонів тонн. Тобто зібрано більше, ніж у два з половиною рази ніж потрібно», – розповів Висоцький.

Він зазначив, що наразі активно йде збір врожаю гречки.

«Приблизно 1/3 уже зібрано. Досить швидко продовжується збір врожаю. По гречці ми очікуємо, дивлячись на існуючу врожайність і посівні площі, що буде зібрано близько 140 тис. тонн. Щоб в нас було знов розуміння – річне споживання становить в Україні приблизно 110-120 тис. тонн. Тому існуючого врожаю більш ніж достатньо для того, щоб забезпечити річне споживання і навіть сформувати перехідні залишки. Наголошу, що 1/3 зібрано. Фактично до кінця вересня завершиться повністю збір, на 90% плюс. І вже з жовтня можна буде споживати гречку нового врожаю», – сказав Висоцький.

Крім того, за його словами, майже завершився збір вівса.

«Якщо ми говоримо про виробництво вівса, так само збір майже закінчився. Зібрано вдвічі більше ніж внутрішнього споживання і по просу аналогічно також зібрано у 2,5 раза більше ніж внутрішнього споживання. Тому по цих базових продуктах можете бути спокійні. Вже існуючого врожаю і те, що дозбирується, в принципі, достатньо для того, щоб цілий рік мали що споживати вітчизняного виробництва», – сказав Висоцький.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!