В Польщі заборонять вирощувати курей в клітках: яйця також подорожчають

Джерело:  In Poland

Введення заборони на кліткову систему птахівництва в ЄС збільшить собівартість вирощування курей-несучок і може призвести до втрати конкурентоспроможності виробництва по відношенню до інших країн.

Навантаження на птахівничу галузь має бути розподілене щонайменше на 15 років, вважають у Мінагрополітики Польщі. За прогнозами аналітиків Credit Agricole, заборона ЄС на вирощування курей-несучок у клітках набуде чинності з 2027 року.

У міністерстві нагадують, що в жовтні 2022 року ЄК завершила оцінку чинного законодавства, так звану перевірку придатності, щоб визначити, чи виконує чинне законодавство у сфері тваринництва свою функцію та чи відповідає воно цілям ЄС.

Серед країн ЄС існує консенсус щодо необхідності оновлення законодавства. Згідно з графіком, Комісія має оголосити свої законодавчі пропозиції у третьому кварталі 2023 року.

Позиція Польщі полягає в тому, що вищі вимоги до благополуччя тварин призведуть до зростання витрат на виробництво тваринницької продукції в ЄС, зазначили в міністерстві сільського господарства.

Якщо ці вимоги не будуть пов’язані із захистом ринку ЄС від напливу тваринницької продукції з країн, де таких вимог немає, це може призвести до втрати конкурентоспроможності сільського господарства в Польщі та ЄС, а також до відмови від цього виробництва і втрати продовольчої безпеки, попереджає міністерство.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!