В найближчі місяці Україна вичерпає квоти на експорт 7 видів агропродукції до ЄС. Найкраща ситуація з кукурудзою — Качка

Джерело:  Укрінформ
кукурудза

За прогнозами, восени Україна вичерпає квоти за сімома видами продукції, які потрапляють під дію автономних торговельних заходів, заявив в інтервʼю Укрінформу заступник Міністра економіки — Торговий представник України Тарас Качка.

«Щодо кукурудзи, то тут перспективи справді хороші. По-перше, мито в ЄС за імпорту цієї культури поки що нульове. Тому навіть настання передбаченого автономними заходами «порога» не завдасть Україні жодної шкоди, ми й надалі безмитно торгуватимемо. Але, думаю, насправді ми будемо близькі до досягнення порогових показників, але не перевершимо їх», — сказав він.

Качка нагадав, що на м’ясо птиці Україна запровадила ліцензування, щоб не було інтенсивної «битви» між виробниками, тому що кількість українських експортерів в ЄС такої продукції збільшується.

«Якщо раніше ми говорили про одного системного експортера, то тепер їх вже близько 10. Тому, сподіваємося, хоча квоти й буде вичерпано, до запровадження митної торгівлі все ж не дійде», — додав Качка.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!