В Йорданії розраховують на збільшення експорту оливкової олії у поточному сезоні

Джерело:  Oilworld
оливкова олія

Збір оливок в Йорданії йде швидкими темпами, і загальний урожай нині перевищує 22 тисячі тонн. За словами Махмуда Аль-Омарі, представника місцевої асоціації виробників оливкової олії, збирання врожаю завершено на 90 відсотків.

Місцевий представник Продовольчої та сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй (ФАО) повідомив Jordan News, що до кінця року загальне виробництво оливкової олії в країні, як очікується, досягне 24 тисяч тонн.

Такі обсяги дозволяють Йорданії задовольняти власні потреби в оливковій олії. Дані Міжнародної ради з оливок (МОК) показують, що в сезоні 2021/2022 років національне споживання оливкової олії в Йорданії досягло 21 тисяч тонн. У новому сезоні очікується помірне зростання споживання.

Проте, показники виробництва оливкової олії значно нижчі, ніж очікувалося. Наприкінці жовтня міністр сільського господарства Халед Аль-Хнейфат оцінив зростання виробництва оливкової олії на 20-25 відсотків за загального обсягу, що перевищує 30 тисяч тонн.

За словами представника міністерства Лоранс Маджалі, фахівці зараз знизили оцінки до 28 тисяч тонн. МОК заявляє, що середня врожайність складає 23,85 тис. Тонн.

У замітці Al-Rai news Аль-Омарі зазначив, що кількість олії в плодах була меншою, ніж очікувалося, що вплинуло на загальний вихід оливкової олії.

Він додав, що висока якість місцевого йорданського оливкового масла першого віджиму та його міжнародна репутація сприяють значному експорту, який, як очікується, зросте цього сезону. У 2021/2022 МР країна експортувала 4,5 тисяч тонн оливкової олії.

На думку місцевих експертів, зниження врожайності пов’язане із складним сезоном. У звіті Jordan Times місцеві виробники оливок нарікають на вплив виняткових погодних умов на богарні оливкові сади.

Місцеві фермери вважають, що нестача опадів під час дозрівання оливок могла вдвічі знизити їхню врожайність. Інші підкреслюють, як надмірна спека та аномальні спеки посилили навантаження на оливкові дерева.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!