В існуючому діапазоні цін український цукор конкурентоспроможний з бразильським — думка

Джерело:  Latifundist
цукор

В існуючому діапазоні цін український цукор конкурентоспроможний з бразильським, але для остаточного вирішення цього питання необхідно оптимізувати логістику по «великій воді»: добитися, щоб судноплавні контейнерні лінії проходили через порти Великої Одеси, розповів в інтервʼю Latifundist.com гендиректор «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО» Роман Огородов.

«І нам доведеться це робити, бо в цьому сезоні цукор в Україні буде вироблений з великим профіцитом, і 50% цього цукру — до 1 млн тонн — нам треба буде експортувати. Це ключове завдання для галузі», — сказав він.

Огородов зазначив, що зараз на оптовому ринку ціни на цукровий буряк склалися на рівні 24 тис. грн з ПДВ, і «це цілком задовольняє учасників ринку», незважаючи на те що наприкінці минулого сезону вони були набагато більші — сягала 32 тис. грн.

«Виробництво цукру все одно рентабельне. Більш того, навіть якщо ціни на цукровий буряк впадуть ще більше, це суттєво не вплине на ситуацію, тому що у переробки є запас собівартості. Так, маржа може зменшитися в кілька разів. Але, якщо порівнювати з іншими продуктами, це прийнятна історія», — додав Огородов.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!