В Індонезії повідомили, що 200 тис. га пальмових плантацій буде перетворено в ліси

Джерело:  Oilworld

Очікується, що близько 200 000 гектарів (494 210 акрів) плантацій олійних пальм, виявлених у районах, позначених як ліси в Індонезії, будуть повернуті державі для перетворення назад у ліси, повідомив урядовець.

Індонезія, найбільший у світі виробник і експортер пальмової олії, в 2020 році видала правила, покликані визначити законність плантацій, що діють у районах, які, ймовірно, є лісами, і спрямовані на впорядкування управління в цьому секторі.

Чиновники заявили, що ці заходи були необхідні, оскільки деякі компанії вже багато років доглядають землю, хоча групи зелених атакували уряд за те, що він пробачив минулі посягання на ліси.

Згідно з правилами, компанії мають подати документи та сплатити штрафи, щоб отримати права на вирощування на своїй плантації до 2 листопада 2023 року.

У той час як 3,3 мільйона гектарів (8,1 мільйона акрів) з майже 17 мільйонів гектарів пальмових плантацій країни було виявлено у лісах, було виявлено лише власників плантацій загальною площею 1,67 мільйона гектарів, повідомив журналістам генеральний секретар міністерства лісового господарства Бамбанг. Хендройоно.

Уряд все ще складає каталог, які з них знаходяться у спеціально відведених для виробництва лісах. Це означає, що власникам доведеться платити штрафи, але вони можуть продовжувати вирощувати пальми, а які знаходяться в зонах, що охороняються, і повинні бути повернені державі, сказав він.

Він навів оцінку, за якою буде повернуто близько 200 000 гектарів, додавши, що ця цифра може збільшитися.

“Ті, що знаходяться в лісах, що охороняються, уряд хоче відновити після того, як вони заплатять штраф”, – сказав Бамбанг, додавши, що це буде частиною зусиль уряду щодо пом’якшення наслідків зміни клімату.

Головний міністр безпеки Індонезії Махфуд МД пригрозив подати до суду на компанії, які виробляють пальмову олію, які незаконно використовують землю.

Індонезія запустила кілька програм щодо покращення управління у своїй великій галузі виробництва пальмової олії на тлі критики екологів з приводу впливу цієї культури на обезліснення.

Минулого року компанія розпочала загальногалузевий аудит, за яким цього року було створено цільову групу, спрямовану на забезпечення того, щоб компанії платили правильні податки.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!