В Індії збільшили площу угідь під рисом

Джерело:  Зерно Он-Лайн
рис

Площі угідь під посів рису збільшилися в Індії на 15 тисяч гектарів, згідно з даними про посівні площі сільськогосподарських культур міністерства сільського господарства країни, 23 серпня повідомляється на онлайн-платформі AgroPages.

Станом на 18 серпня 2023 року сівбу завершено. Минулого тижня площа під рисом збільшилася на 15 тис. гектарів. З іншого боку, спостерігається зниження на 9% посівів зернобобових культур.

Крім того, скоротився посів олійних культур, джуту та бавовни. У той же час площі під фуражними (кормовими) зерновими культурами та цукровою тростиною збільшились.

За даними міністерства, рис засіяний на площі 360,79 млн гектарів. Минулого року ця цифра становила 345,79 млн гектарів.

Площа посівів арахісу склала 42,77 млн гектарів у порівнянні з 44,48 млн гектарів минулого року. Площа соняшника складає всього 66 тис. гектарів, при цьому минулого року було 1,85 млн гектарів.

Найбільшу тривогу цього сезону у фахівців галузі викликає ситуація із зернобобовими культурами. Згідно з останніми даними, наразі зернобобові посіяні на площі 114,93 млн гектарів у порівнянні з площею 126,52 млн гектарів минулого року.

Нагадаємо, у липні 2023 року уряд Індії запровадив заборону на експорт білого рису, окрім сорту басматі. Таким чином влада країни сподівається зупинити зростання цін на рис на внутрішньому ринку. З початку поточного року вартість цього продукту збільшилася на 15%.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!