В Індії засумнівалися у можливому скороченні залежності від імпорту олії

Джерело:  Oilworld
олії

Різке падіння світових цін на соєву, пальмову та соняшникову олії та зниження мит на харчову олію призвели до збільшення імпорту на 18%. У період з листопада 2022 року до травня 2023 року імпорт харчових олій зріс на 18% у натуральному вираженні.

Згідно з галузевими джерелами, це призвело до зниження цін на гірчицю і сою нижче за мінімальну підтримуючу ціну (MSP) вперше за останні два роки, що може відбити у фермерів бажання вирощувати олійні культури в найближчі сезони. Урядовець, знайомий із тенденцією, зазначив, що план уряду щодо зниження залежності країни від імпорту харчових олій з поточного рівня в 56% до 36% у найближчі три роки перебуває під серйозною загрозою зриву.

“Низькі внутрішні ціни на олійні культури можуть відлякати фермерів”, – додав чиновник.

Ситуація також висунула на перший план очевидний конфлікт між наміром уряду знизити продовольчу інфляцію та стимулювати внутрішнє виробництво за рахунок імпортозаміщення.

Уряд має намір ініціювати низку заходів, включаючи залучення нетрадиційних площ для виробництва олійних культур, відродження виробництва соняшникової олії та збільшення коефіцієнту заміщення насіння, а також запровадження нових високоврожайних сортів для збільшення врожайності.

Імпорт харчової олії у період з листопада 2022 по травень 2023 року зріс на 18% до 9,1 млн. тонн порівняно з аналогічним періодом минулого року. Імпорт сирої пальмової олії продемонстрував найрізкіший стрибок – до 5,3 млн тонн, або на 43% у річному обчисленні.

Позначки:, , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!