В Індії очікується рекордний урожай пшениці

Джерело:  IDK
Индия

Індія очікує рекордного врожаю пшениці в 2024-25 маркетинговому році за вищої, ніж спочатку очікувалося, врожайності в північних штатах країни через сприятливу погоду під час збирання врожаю, згідно зі звітом Іноземної сільськогосподарської служби (ФАС) Міністерства сільського господарства США.

Враховуючи прогноз мусонних дощів, що перевищує норму, ФАС прогнозує, що виробництво пшениці досягне 114 мільйонів тонн у період із квітня 2024 року до березня 2025 року. Це на 3,6% вище, ніж торік (110 мільйонів тонн), і майже на 10% вище, ніж 104 мільйони тонн, зібраних у 2022-2023 роках.

«Своєчасний посів при достатньому зволоженні ґрунту, тривала зима, зниження захворюваності на шкідників та хвороб забезпечили більш високі врожаї порівняно з попередніми двома роками», — сказали у ФАС.

Очікуваний рекордний урожай припадає на критичний момент для Індії, яка у травні повідомила, що запаси пшениці на державних складах досягли найнижчого рівня з 2008 року, знизившись на 10% у річному обчисленні. Найменше виробництво за попередні два роки призвело до продажу рекордних обсягів із державних запасів, що призвело до збільшення внутрішніх постачань та зниження місцевих цін.

ФАС також прогнозує невелике зростання виробництва кукурудзи та рису в 2024–2025 роках — до 37,5 млн. і 138 млн. тонн відповідно. Виробництво рису, якщо його буде реалізовано, стане рекордним.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!