В Індії експорт цукру залежатиме від сезону мусонів

Джерело:  УкрЦукор
цукор

Індія може дозволити експорт цукру після остаточної оцінки посівів та виробництва цукрової тростини в сезоні 2024/25 МР, оскільки найбільший у світі виробник після Бразилії очікує зниження виробництва цукру до 30 млн т наступного сезону.

Про це повідомляє The Economic Times.

У поточному сезоні 2023/24 МР, який закінчується у вересні, виробництво цукру досягло 31,5 млн т, а кінцевий обсяг виробництва, ймовірно, досягне 31,8 млн т, оскільки заводи в штатах Таміл Наду та Карнатака завершують переробку.

Торік Індія виробила 32,8 млн т цукру.

За оцінками інформаційних джерел, в сезоні 2024/2025 МР виробництво цукру зменшиться до 30 млн т через низький скорочення посівів у Карнатаці.

«Промисловість вимагала експортувати 1 млн т цукру. Оскільки наступного року ми очікуємо зниження виробництва цукру та необхідних запасів для виробництва етанолу, пріоритетом уряду є забезпечення наявних запасів для внутрішнього споживання, а також для етанолу, – повідомило одне з джерел. — Експорт може бути дозволений, якщо будуть надлишкові запаси».

Зараз діють обмеження на експорт цукру.

Джерела сказали, що уряд перегляне ситуацію з виробництвом цукру після липня, коли пошириться мусон і стануть доступними остаточні дані щодо посівів цукрової тростини.

Індія переважно експортує цукор до сусідніх країн, таких як Бангладеш, Шрі-Ланка та Близький Схід.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!