В Епіцентр Агро не виключають зміну структури посівів через нестачу насіння

семена сев

Компанія «Епіцентр Агро» за планом провела підживлення посівів та готується до сівби ярих культур.

Про це повідомила керівниця центрального офісу агрохолдингу та елеваторного напрямку «Епіцентр Агро» Світлана Нікітюк у блозі НВ.

Вона зазначила, що норми внесення добрив були зменшені на 20%. При цьому норми використання засобів захисту рослин залишили без змін. Плідно працюють і над запасами насіння: вже на 73% забезпечили насінням кукурудзи та на 24% — соняшнику.

«Ситуація дещо ускладнюється неможливістю вивезення насіння з регіонів, де ведуться активні бойові дії. Тому активно шукаємо альтернативних постачальників в тих областях, де ситуація більш-менш спокійна. При цьому, маючи власний автопарк зерновозів, ми логістично готові забезпечити додаткові поставки насіння, ЗЗР та добрив. А при нестачі насіння соняшнику чи кукурудзи готові розглянути зміну структури посівів на пшеницю, гречку чи інші важливі агрокультури», — розповіла Світлана Нікітюк.

Також вона зазначила, що компанія в умовах неможливості здійснення перевалки агропродукції українськими портами переорієнтовується на альтернативні напрямки експорту.

«Ведемо предметні перемовини з прямими покупцями в Польщі, Німеччині та інших європейських країнах. Намагаємося домовитися про форвардні контракти для отримання додаткових фінансових ресурсів на проведення посівної», — уточнила Нікітюк.

«Епіцентр Агро» входить до ТОП-7 найбільших агрохолдингів України та обробляє 160 тис. га землі на Хмельниччині, Вінниччині, Тернопільщині, Житомирщині, Черкащині та Київщині. В структурі «Епіцентр Агро» 15 елеваторних комплексів загальною потужністю зберігання понад 1,5 млн тонн.

 

НВ

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!