В Австралії запровадять нові стандарти біопалива

эконопмика топливо

Без субсидій, податкових пільг чи обов’язкового використання біопаливо в Австралії становить невеликий відсоток загального паливного фонду. Проте, нові стандарти палива, починаючи з 2022 року, можуть значно збільшити частку етанолу в суміші, відповідно до звіту Міністерства сільського господарства США за кордоном.

За даними FAS, у 2021 році лише 1,1% бензинового пулу становив етанол і лише 0,1% дизельного палива становив біодизель. Австралія має великі запаси сировини для обох видів відновлюваного палива, але дуже невелика кількість використовується для виробництва біопалива.

За останні 10 років не було збудовано нових заводів з виробництва етанолу, і не було змін у потужності.

Що стосується біодизелю, закриття кількох підприємств на початку-середині 2010-х років та скорочення імпорту змусили помірну середню норму змішування по країні обвалитися, повідомила ФАС.

Новий стандарт палива, який набирає чинності з 1 січня 2022 року, знижує максимальний вміст ароматичних вуглеводнів у бензині з 42% до 35%. ФАС заявила, що у разі примусового виконання це може призвести до значного збільшення використання етанолу.

“Промисловість очікує, що, як і в інших частинах світу, етанол буде основним замінником ароматичних вуглеводнів, і Австралії потрібно приблизно потроїти поточне використання біоетанолу в бензинових сумішах”, – заявили у FAS. “Це могло статися за рахунок імпорту або збільшення внутрішнього виробництва”.

Зменшення вмісту ароматичних вуглеводнів у паливі знижує октанове число, тому підтримки необхідних рівнів потрібен замінник. Етанол є покращувачем октанового числа і широко використовується в Європі та США.

Щоб відповідати новому стандарту, потрібно додатково 370 мл етанолу на додаток до вже витрачених 180 мл.

«Якби це було забезпечено із внутрішніх джерел, це приблизно потроїло б поточну оцінку виробництва паливного етанолу в Австралії», – йдеться у повідомленні FAS.

Це також буде відповідати середньому вмісту етанолу 3% у всьому бензині, який споживається в Австралії, йдеться в повідомленні.

 

Триполі

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!